8. Pastorul Danut Vrancila si manipularea Adunarii Generale

Manipulare, minciună și păstori corupți … o istorie ținută ascuns.
Post Reply
create_my_ownp
Administrator
Jucator SA:MP ?: Da
Nick:: in_so@pta
Jucator CS ?: Da

8. Pastorul Danut Vrancila si manipularea Adunarii Generale

Post by create_my_ownp »

S-a intamplat la ultima Adunare Generala la care a participat pastorul Danut Vrancila, tot comitetul a fost prezent, au vazut cu ochii lor tot ce s-a intamplat si … au considerat ca este mai de folos sa musamalizeze tot si sa nu faca nici o miscare.

Poate spui: – Si tu ai fost unul dintre ei!

- Corect, si eu am fost acolo insa de aici mi se trag toate bubele din cap. Nu am tacut ci am vorbit pe fata in comitet, atitudine care mi-a adus numai necazuri din partea fratilor loiali pastorului pacatos.

Am spus comitetului ca Adunarea Generala ar trebui sa stie adevarul, dar toti au zis ca fratii veniti de curand la credinta vor cadea, ca biserica va fi dezbinata, ca vom pierde pacea … asa ca “spre binele lucrarii” s-a musamalizat tot, sau cel putin asa credeau ei.

Membrii prezenti atunci la Adunarea Generala au votat si ales un nou comitet. “Trebuia” dupa calculele pastorului sa iasa o configuratie gandita dinainte, insa cand Liviu Dudas a adus foaia cu rezultatul votului lucrurile nu stateau asa cum gandise pastorul Danut Vrancila, adica fusese ales la secretariat prezbiterul Carnel Andea dar nu iesise nicaieri fratele pe care il dorea pastorul.

Dar asta era o problema pentru un pastor cu carisma si experienta in girare? Nu, nicidecum.

Ca sa castige putin timp de gandire si sa se reorganizeze rapid, a cerut o cantare si un timp scurt de rugaciune.

Prima incercare de rezolvare a fost sa incerce sa-l convinga pe Cornel Andea sa renunte la sercetariat in favoarea celuilalt. A primit un raspuns negativ.

Oare ce facea pastorul in timp ce fratii cantau Domnului cu bucurie ca Adunarea Generala decursese fara incidente si tensiuni?! Pastorul Danut Vrancila facea cel mai urat lucru pe care un pastor il poate face: modifica rezultatul alegerilor, scotand pe un frate ales cu un numar mare de voturi si introducand in locul lui pe cel dorit de pastor.

Imi aduc aminte si acum scena: fratele statea in picioare in spatele amvonului, si modifica hartia scrisa de numaratorii de voturi, cu o carioca albastra, si o facea din locul de unde chema oamenii la pocainta.

Au terminat fratii de cantat, s-au rugat, apoi in tacere s-au asezat asteptand sa fie anuntata componenta noului comitet. Fratele pastor Danut Vrancila, cu voce grava incepe sa citeasca:

- Cutare, cutare, cutare … fratele Gigi are multe voturi dar insuficiente pentru a fi membru in comitet … apoi citeste pe fratele dorit de el in comitet. Toate bune, insa pe fata unor frati s-a citit la inceput nedumerirea apoi stupefactia … fratele pastor Danut Vrancila nu a citit aceeasi lista scrisa de numaratorii de voturi.

Fratele Gigi, fusese internat in spital iar in ziua votului se recupera la domiciliu. Este un frate extraordinar, plin de pace, cu vorba blanda, incet la vorba si gandeste mult inainte de a deschide gura. Ginerele dumnealui era unul din numaratorii de voturi, si baiatul altui membru din comitet.

Toti cei care numarasera voturile stiau bine ca lista fusese modificata, asa ca au anuntat pe cativa frati din comitet.

S-a incheiat Adunarea Generala, fratii au plecat la casele lor, insa comitetul si pastorul girant Danut Vrancila s-a retras in comitet.

- Frate pastor, zice tatal ginerelui fratelui Gigi, pot sa vad si eu hartia scrisa de numaratorii de voturi?

- Pastorul ramane tacut o clipa, apoi intreaba: Da de ce … nu ai incredere? Fratele intreaba din nou:

- Frate pastor, pot sa o vad si eu … vreau sa vad cu cate voturi am intrat eu in comitet!

- Lasa frate, ca nu este important numarul ci ca te-au ales! Fratele a insitat, ceilalti membri asteptau sa vada si ei cu ochii lor hartia (unii stiau deja ce facuse la amvon “carioca albastra”).

Pastorul girant isi drege vocea si incepe sa explice faptul ca a gresit cand a citit hartia inaintea Adunarii Generale, ca s-a incurcat in cifre si ca este o greseala dar ca nu a fost cu intentie, ca deja citise numele si nu mai putea sa retracteze etc.

Despatureste hartia si o arata fratilor: ce am vazut cu ochii mei nu era o greseala ci un act premeditat de minciuna-fals si manipulare a Adunarii Generale. Numele fratelui Gigi era incercuit si o sageata arcuita ducea pana in partea de jos a paginii unde se termina cu varful in jos, iar numele fratelui dorit de dansul era avea o sageata care ducea pana la pozitia fratelui Gigi si se termina cu varful pe “Gigi”.

In dreptul numelor era trecut numarul de voturi exprimate pentru fiecare frate … deci ma intreb: cum de s-a putut incurca in cifre? Am zis: nu poti gresi cu pixul pe hartie incercuind frati si schimbandu-le pozitia, si aducand pe altii in locul lor, apoi sa zici ca are multe voturi dar insuficiente pentru a intra in comitet.

In fine, la urma a zis ca a facut-o spre binele lucrarii !!!??? ca a dorit in comitet oameni care nu stau degeaba si au potential etc nu mai contau motivele, treaba era clara. Chiar atunci in comitet, s-a hotarat sa fie sunat fratele Gigi si intrebat daca in aceasta situatie doreste totusi sa fie parte a comitetului sau accepta sa ramana afara in favoarea fratelui dorit de pastorul girant.

Dupa cum l-am descris pe fratele, incet la vorba si ganditor inainte de a se pronunta, a cerut timp de gandire si rugaciune. Cam incomod pentru girantul care avea nevoie de o solutie chiar atunci, urgent.

Am plecat toti la casele noastre gandindu-ne la cele intamplate. Seara comitetul s-a intrunit mai devreme pentru a afla raspunsul fratelui Gigi. S-a facut liniste, si fratele pastor spune:

-Fratele Gigi s-a gandit, s-a rugat si raspunsul dumnealui este ca daca fratii l-au dorit in comitet el este gata sa faca lucrarea, deci ramane. Grea problema pentru Danut Vrancila care acum avea deja noua oameni in comitet, anuntati in fata Adunarii generale dar al zecelea, de drept ales anuntase ca nu renunta. Descurca-te frate !

- Vine momentul in care pastorul girant iese in fata si incepe sa explice: Stiti fratilor, dimineata s-a facut o greseala, ne-am incurcat in cifre si … in comitet este de fapt si fratele Gigi. Am ramas toti cu gura cascata !!!

Un frate cu parul alb, plin de indignare striga din randurile din spate ale bisericii:

- Frate pastor, chiar asa credeti ca suntem … ne dai un buletin de vot cu 9 pozitii si acum aflam ca in comitet sunt de fapt 10 oameni? Pe unde a intrat acest frate in comitet … pe geam? ca prin vot nu!

Momente grele, de tensiune amestecate cu rusine si dezamagire totala. A urmat dupa biserica o sedinta de comitet plina de tensiune, in care Danut Vrancila inca isi sustinea actiunile de minciuna si manipulare ca fiind “spre binele lucrarii”.

La urma solutia pentru numarul de “zece” in comitet a fost gasita:

- Fratilor, am decis sa ma retrag eu si sa il las in locul meu pe fratele …Asa ca voi participa la sedinte dar nu voi mai avea drept de vot.

Atunci am zis ca in comitet s-a intrat prin alegere directa de catre membrii Adunarii Generale si nu cum dorea fratele sa faca. Am intrebat :”Ce rost a avut toata dimineata, petrecuta in voturi, numarare, discursuri si tot ce a insemnat Adunarea Generala?”

Mi-a dat un raspuns care mi-a ramas intiparit in minte:

- Daca faceam tot ce Adunarea Generala a hotarat, nu ajungeam nicaieri!

S-a musamalizat tot, s-a ascuns, s-au adus motivatii care mai de care, insa ce m-a uimit pe mine este faptul ca unii frati au inchis ochii de tot si l-au aparat si il apara in continuare. Au inchis ochii la minciuna, la manipulare, la tot.

Hartia scrisa de numaratorii de voturi si modificata de Danut Vrancila exista si astazi.

sursa: http://realitateabaptistacastellon.word ... -generale/
Vrei un host de calitate si serios pentru serverul tau?
VEZI SERVERE HOSTATE LA NOI : http://www.zonek.ro/index.php?option=com_lgsl&Itemid=5
0763.55.9997 Comanda ACUMA OFERTA LIMITATA
Y: zonek_telecom | http://www.zonek.ro
- Nu te baga in pat nervos, stai treaz si "lupta". http://forum.zonek.ro inscrie-te si vezi cum se manifesta...
- Pentru schimb de Linkuri Intra AICi : http://forum.zonek.ro/linkex
Image
- Pentru cereri de Parteneriate prin Bannere Intra
Post Reply

Return to “Realitatea Baptista Castellon”